Despre Noi

Veritas este o organizaţie creştin-ecumenică care încearcă să schimbe în bine vieţile oamenilor din Sighişoara prin servicii oferite comunităţii, prin programe educaţionale şi prin schimb intercultural.

Bazele Fundaţiei Veritas au fost puse graţie activităţilor de voluntariat ale unor studenţi americani, iar acum Veritas a ajuns să fie una dintre cele mai mari organizaţii non-guvernamentale din Sighişoara, care oferă sprijin social, material, educaţional şi spiritual pentru peste 300 de beneficiari în fiecare săptămână.

Chiar de la început, Veritas şi-a dorit să fie, în mod deliberat, o organizaţie creștin-ecumenică. Echipa Veritas este compusă din principalele grupuri etnice din Transilvania – români, maghiari, germani, rromi, care aparţin mai multor biserici: Biserica Ortodoxă, Biserica Reformată, Biserica Evanghelică, Biserica Nazarineanului, Biserica Catolică, Biserica Creştini după Evanghelie, Biserica Adventistă, Biserica Penticostală şi Biserica Carismatică. Căutăm să trăim unitatea în diversitate pe care o exprimă Hristos prin ucenicii Săi, la fel cum noi îi servim pe alţii în numele Lui.

Fundaţia Veritas este membru FNOPC, Federaţia Naţională a Organizaţiilor Non-profit care apără interesele copiilor şi membru al Coaliţiei Naţionale pentru Combaterea Violenţei Domestice. Veritas este o organizaţie acreditată în prestarea serviciilor sociale la nivel judeţean. De asemenea, fundaţia este partener cu Compassionate Ministries Center a bisericii Nazarineanului și parte din programul Nazarene Child Sponsorship Program (program de sponsorizare destinat copiilor).