Centrul Familial Veritas

rsz_20150917_033040Primii 10 ani, programele sociale ale Fundației Veritas au avut sediu într-o clădire din centrul din Sighișoara. Nu a fost o clădire adecvată pentru numărul de persoane deservite, din această cauză, în anul 2011 a fost achiziționată o proprietate mare de pe str. Horea Teculescu nr. 34-36. Mutarea la noul sediu a avut loc în anul 2013. Proprietea include 2000 de metri pătrați și include trei clădiri separate, plus un apartament mic pentru îngrijitorul și familia lui.

Clădirea Principală

Clădirea de 600 metri cubi deține o recepție mare, biroul directorial, bucătăria, sala de mese, o sală mare pentru întâlniri și evenimente (cu zona de mese pentru angajați) și două spații mari pentru programul pentru copii.  De luni până joi Fundația Veritas oferă în jur de 120 mese de prânz și 45 vinerea.

Etajul doi al clădirii este în curs de renovare pentru a adăuga câteva birouri, un spațiu mare pentru întâlniri, două clase și două dormitoare pentru voluntarii care sunt în vizită.
20161005_133258

 

Clădirea pentru Programul pentru Preșcolari

Această secțiune dintre clădiri adăpostește programul pentru Preșcolari și un biroul.


rsz_20160314_064759Locul de joacă

Alături de clădirea Programului pentru Preșcolari se află un loc de joacă în cu un tobogan și două hinți în curte.


Spațiu pentru întâlniri și exerciții fizice

Această clădire separată include o sală mare de întâlniri, un birou, o bucătărie mică, și spațiu pentru gimnastică și aparate fitness pentru programul pentru persoane cu nevoi speciale.


Magazie și grădină

A fost amenajat un spațiu mic pentru păstrarea uneltelor și echipamentului pentru întreținerea clădirilor. Câteva spații verzi cu grădină și o seră care produc legume pentru bucătărie. Producția se pune la conservat pentru iarnă. O grădină cu plante verzi și flori în imediata apropiere a bucătăriei pentru un aspect primitor și pentru utilizarea plantelor la gătit.


Atelier de cusut și spațiu pentru haine

Un alt spațiu de două etaje al proprietății la momentul de fată este folosit  pentru păstrarea donațiilor de haine și pentru atelier de cusut.


Monument istoric

O clădirire mare alăturată clădirii principale ale centrului familial a fost construită în 1765 și a fost timp de trei ani restaurată prin sponsorizarea lucrătorilor voluntari din Statele Unite. Pentru că această clădire este un monument istoric, constructorii au păstrat forma acoperișului, amprenta originală a clădirii și au păstrat geamurile originale. În această clădire se află centrul de consiliere al Programului împotriva Violenței Domestice “Floare de Colț” și două camere care oferă adăpost pentru situații de urgență pentru femei și copiii lor.

Clădirea este, de asemenea, locația pentru unul dintre cluburile pentru persoanele în vârstă, două dimineți pe săptămână, și pentru persoanele cu nevoi speciale, de luni până joi. Pe lângă biroul Directorului serviciilor sociale, mai există și o bucătărie folosită pentru a facilita dezvoltarea abilităților pentru o viață independentă a beneficiarilor cu nevoi speciale. La etajul al doilea este amenajat un spațiu multifunțional utilizat de grupul de adolescenți.