Programul Pentru Persoane în Vârstă

Asistență și suport pentru vârstnici

Prin acest serviciu, sunt asistate 90 de persoane din patru cartiere diferite ale orașului. Scopul celor patru cluburi este de a înlesni socializarea acestor persoane, de a le oferi un sentiment de apartenență și posibilitatea de a se simți ca în familie.

Clubul “Speranța” este cel mai vechi club, care funcționează la Biserica Nazarineanului. Membrii clubului se întâlnesc dimeneața, de patru ori pe săptămână: luni, marți, joi și vineri.

La Clubul “Cetatea”, asistații noștri se întâlnesc de două ori pe săptămână (luni și joi) după masa.

La Clubul “Margaretelor”, care se desfășoară în cartierul Bărăgan, întâlnirile au loc de două ori pe săptămână, marți și vineri după-masa.

La Clubul “Berigaz”, întâlnirile au loc de două ori pe săptămână, marți și joi dimineața.

Servicii oferite asistaților:

  • Masă caldă (de luni până vineri)
  • Activităţi recreative și de socializare (discuții pe diferite teme, gimnastică, masaj, jocuri, lucru manual, excursii, film etc.)
  • Asistență spirituală, studiu biblic
  • Asistență la domiciliu (în cursul săptămânii, persoanele imobilizate beneficiază de un prânz cald și de ajutor la treburile din casă sau gospodărie)
  • Asistenţă socială (consiliere, mediere, evaluare, monitorizare prin vizite la domilciliu etc.)
  • Sprijin material, ajutor financiar în caz de urgență

Activități anuale: Serbări (Crăciun, Mărțișor, Ziua Internațională a Femeii, Ziua internațională a persoanelor în vârstă), tabere, excursii etc. Cu diferite ocazii, de 8 ori pe an, toate cele patru cluburi se întâlnesc și cu toții se bucură de timpul petrecut împreună.

Resurse umane: Doi lucrători sociali, studenți la asistenţă socială din cadrul Romanian Studies Program.

Masă festivă de Crăciun 2016