Casa de pe Stâncă

Casa de pe Stâncă este o clădire monument istoric ce datează din secolul al XVII-lea, situată în piaţa principală a cetăţii.  La parterul clădirii se află House on the Rock Cafe.

Casa de pe Stâncă a fost construită pe temelia unei clădiri mai vechi, după incendiul de proporţii din 1676 care a distrus trei sferturi din casele din cetate. La început, probabil casa a fost locuită de un meşteşugar german, de familia acestuia şi de ucenici. Casa a fost împărţită ulterior în patru apartamente separate, pe care Veritas a reuşit să le cumpere unul câte unul. În urma lucrărilor de reparaţie şi renovare, cele două etaje de spaţiu locuibil au fost transformate într-o clădire atractivă şi funcţională, cu cinci nivele, situată strategic chiar în centrul cetăţii medievale. În timpul lucrărilor de renovare, în susbsolul casei s-a găsit o comoară – un ulcior de lut cu 800 de monezi de argint, datând din 1580-1600. Se presupune că proprietarul carei originale şi-a îngropat economiile de o viaţă în timpul incendiului din 1676, înainte să plece la război, dar nu s-a mai întors niciodată. Monezile au fost donate Muzeului de Istorie din Sighişoara.

Numele de Casa de pe Stâncă nu exprimă doar amplasarea fizică a clădirii, pe un deal stâncos care domină centrul cetății Sighișoara. Numele casei, de asemenea, reflectă cuvintele lui Isus care a spus că oricine trăiește potrivit învățăturilor Lui, trăiește asemenea “unui om înțelept care și-a zidit casa pe stâncă”. Fundația Veritas urmărește să dovedească că învățăturile lui Isus oferă speranță și o fundație solidă pentru a trăi în România de azi.

La Casa de pe Stâncă nu se fumează și nu se consumă băuturi alcoolice.