Centrul Familial Veritas

rsz_20150917_033040Primii 10 ani, programele sociale ale Fundației Veritas au avut sediu într-o clădire din centrul Sighișoara. Nu a fost o clădire adecvată pentru numărul de persoane deservite, din această cauză, în anul 2011 a fost achiziționată o proprietate mare de pe str. Horea Teculescu nr. 34-36. Mutarea la noul sediu a avut loc în anul 2013. Proprietea include 2000 de metri pătrați și include trei clădiri separate, plus un apartament mic pentru îngrijitorul și familia lui.

Clădirea Principală

Clădirea de 600 metri cubi deține o recepție mare, biroul directorial, bucătăria, sala de mese, o sală mare pentru întâlniri și evenimente (cu zona de mese pentru angajați) și două spații mari pentru programul pentru copii.  De luni până joi Fundația Veritas oferă în jur de 120 mese de prânz și 45 vinerea.

Etajul doi al acestei clădiri include mai multe birouri, o zonă mare de întâlnire și săli de clasă.20161005_133258

 

Casa Alba

Aceasta cladire are doua incaperi in care momentan functioneaza un magazin de haine noi si second-hand.


rsz_20160314_064759Locul de Joacă

Alături de clădirea Programului pentru Preșcolari se află un loc de joacă fuerte iubit de copii și două hinți în curte.

Casa Rosie

Cladirea include o incapere generoasa in care se intalnesc membrii Clubului cu Nevoi Speciale. Incaperea este dotata cu echipament pentru gimnastica, mese pentru diferite activitati. De asemenea cladirea dispune de un birou si o bucatarie micuta.

 

Magazie și Grădină

A fost amenajat un spațiu mic pentru păstrarea uneltelor și echipamentului pentru întreținerea clădirilor. Câteva spații verzi cu grădină și o seră care produc legume pentru bucătărie. Producția se pune la conservat pentru iarnă. O grădină cu plante verzi și flori în imediata apropiere a bucătăriei pentru un aspect primitor și pentru utilizarea plantelor la gătit.


Casa Verde

Cuprinde doua spatii mari de depozitare, unde sunt stocate donatiile de imbracaminte si de asemenea adaposteste si un atelier de croitorie.


Cladirea Istoric

O clădirire mare alăturată clădirii principale ale centrului familial a fost construită în 1765 și a fost timp de trei ani restaurată prin sponsorizarea unor voluntari din Statele Unite. Pentru că această clădire este un monument istoric, constructorii au păstrat forma acoperișului, amprenta originală a clădirii și au păstrat geamurile originale. În această clădire se află centrul de consiliere al Programului împotriva Violenței Domestice “Floare de Colț” și două camere care oferă adăpost pentru situații de urgență pentru femei și copiii lor.

Primul etaj al acestei clădiri este acum folosit pentru refugiații ucraineni.