Centrul Familial Veritas

rsz_20150917_033040Primii 10 ani, programele sociale ale Fundației Veritas au avut sediu într-o clădire din centrul Sighișoara. Nu a fost o clădire adecvată pentru numărul de persoane deservite, din această cauză, în anul 2011 a fost achiziționată o proprietate mare de pe str. Horea Teculescu nr. 34-36. Mutarea la noul sediu a avut loc în anul 2013. Proprietea include 2000 de metri pătrați și include trei clădiri separate, plus un apartament mic pentru îngrijitorul și familia lui.

Clădirea Principală

Clădirea de 1600 metri cubi deține o recepție mare, biroul directorial, bucătăria, sala de mese, o sală mare pentru întâlniri și evenimente (cu zona de mese pentru angajați) și două spații mari pentru programul pentru copii.  Etajul doi al acestei clădiri include clădiri include birouri, o zonă mare de întâlnire, două dormitoare, o chicinetă și o sală de mese/bibliotecă și o sală de rugăciune.

Casa Alba

Această cladire are doua incaperi in care momentan functioneaza un magazin de haine noi si second-hand.

Casa Impreuna

Această clădire include o sală mare de întâlniri pentru două cluburi pentru vârstnici (dimineața) și pentru Clubul pentru nevoi speciale (după-amiaza).  Este dotată cu echipamente pentru exerciții fizice, mese de artizanat, un birou și o mică bucătărie.

Magazie și Grădină

A fost amenajat un spațiu mic pentru păstrarea uneltelor și echipamentului pentru întreținerea clădirilor. Câteva spații verzi cu grădină și o seră care produc legume pentru bucătărie. Producția se pune la conservat pentru iarnă. O grădină cu plante verzi și flori în imediata apropiere a bucătăriei pentru un aspect primitor și pentru utilizarea plantelor la gătit.

Casa Verde

Cuprinde doua spatii mari de depozitare, unde sunt stocate donatiile de imbracaminte si de asemenea adaposteste si un atelier de croitorie.

Cladirea Istoric

O clădirire mare alăturată clădirii principale ale centrului familial a fost construită în 1765 și a fost timp de trei ani restaurată prin sponsorizarea unor voluntari din Statele Unite. Pentru că această clădire este un monument istoric, constructorii au păstrat forma acoperișului, amprenta originală a clădirii și au păstrat geamurile originale. Această clădire găzduiește un birou de consiliere și două dormitoare pentru adăpost de urgență sau pentru vizitatori. Cele două spații mari de întâlniri, cele două birouri și bucătăria sunt folosite ca centru de primire pentru refugiații ucraineni, operat de PATRIR (Institutul Român pentru Pace).