Consiliul general
Jonathan a venit pentru prima dată în România în 2001 ca student, prin programul “Romanian Studies Program”. După ce a absolvit Colegiul Eastern Nazarene cu o diplomă de licență în religie, s-a întors în Sighișoara pentru a se oferi voluntar în cadrul Fundației Veritas și la Biserica Nazarineanului. După un an de voluntariat, Jonathan a urmat cursurile Seminarului Teologic Nazarinean pentru a-și aprofunda studiile. A absolvit în 2008 cu o diplomă de master în domeniul teologiei, cu accent pe slujire interculturală. Jonathan s-a întors în Sighișoara în 2009, unde slujește ca și coordonator pentru educația teologică și dezvoltarea literaturii în cadrul Bisericii Nazarineanului din România.
Sheri este din Harrisonburg, Virginia unde timp de 22 de ani a lucrat într-o agenție media a bisericii Menonite, ajutând la producerea filmelor documentare penru televiziunea din S.U.A., la scrierera de ghizi științifici și articole de marketing, și la dezvoltarea saiturilor web. La pensionare din 2013, prin Corpul Misionar Nazarinean, Sheri și soțul ei au venit în România. În Sighișoara ei au lucrat cu coruri de adulți și de copii. De asemenea ei s-au implicat în lucrarea din satul Țigmandru, lucrând la clubul pentru copii și la atelierul de lucru în lemn. Rolul lui Sheri la Veritas este de a coordona eforturile de strângere de fonduri, în special în SUA și alte țări din afara României. La momentul de față, Sheri și soțul ei petrec câte 9 luni din fiecare an în România.
Dorothy Tarrant este directorul-fondator al Fundației Veritas și al Romanian Studies Program. S-a stabilit în România acum 18 ani. Originară din Marea Britanie, Dorothy a lucrat mai mult de 20 de ani la Eastern Nazarene College din Quincy SUA, fiind profesor de limbi moderne, comunicare interculturală şi asistenţă socială, până când universitatea i-a propus să vină şi să iniţieze programe de studiu pentru studenţii americani în România. În prezent, Dorothy este președinte al Consiliului Director și director al Romanian Studies Program.
Gabriela este funcționar economic la compania Vitrans SRL, care a dezvoltat câteva afaceri în Sighişoara. Pentru prima dată a cunoscut Fundaţia Veritas ca beneficiar, într-o perioadă de criză pentru familia ei. Fiica ei, Sofia a participat cu mult entuziasm la taberele de vară organizate de Fundaţia Veritas.
Pilu este unul din fondatori şi pastorul Bisericii Mana, care în ultimii 20 de ani a dezvoltat o lucrare pentru comunitatea de etnie romă din Sighişoara şi din satele din apropiere. A studiat teologie, e licentiat in drept si are studii postuniversitare în asistenţă socială. Este preşedinte al Fundaţiei Dayspring şi consilier juridic al Asociatiei Crown Child Placement – două organizaţii creştine care oferă servicii sociale pentru copii, tineri şi familiile acestora. Veritas are relaţii strânse cu Biserica Mana care este casa sprirituală pentru câţiva dintre angajaţii nostri cat si unii beneficiarii ai Fundaţiei Veritas.
Monica a absolvit facultatea de economie şi finanţe, iar în prezent este şef birou financiar la SC CESIRO SA – unul dintre cei mai mari agenţi economici din Sighişoara. Prima dată a aflat despre Veritas de la fiica ei, care a participat la tabăra de engleză şi apoi a fost ghid turistic două veri la rând. Familia Jugănaru a fost familia gază pentru mai multe studente din cadrul Romanian Studies Program.
Mark Tudose s-a născut în 1976, în București. A absolvit liceul în 1994 și apoi a lucrat timp de doi ani ca voluntar pentru o organizație creștină ca organizator de tabere pentru copiii din familiile sărace. Mark a crescut într-o familie de artiști. Bunicul său a fost sculptor în lemn, iar tatăl său cântăreț. Mark a învățat să sculpteze în adolescență și în 2005 a fost invitat să participe la târgul anual al meșterilor organizat de Veritas. Mark s-a mutat din București în Sighișoara în anul 2006 și de atunci încearcă să sprijine mestesugarii din România, ajutându-i să se promoveze și să-i învețe cum să-și îmbunătățească abilitățile de vânzare. Mark operează două magazine de artizanat în Sighișoara, în care vinde produsele acestor meșteri. În luna aprilie a acestui an, el va deschide Muzeul de Artă Populară la Casa de pe Stâncă, unde va expune linguri de lemn realizate de meșteri din întreaga lume, precum și alte obiecte de artă din România.