Despre Noi

Veritas este o organizație creștin-ecumenică, furnizor de servicii sociale și educaționale care urmarește producerea unei schimbări pozitive în viețile oamenilor din Sighișoara.

Veritas a prins contur (în 1997) pornind de la activitățile de voluntariat ale studenților americani, iar in timp a devenit cea mai mare organizație non-profit din Sighișoara, oferind sprijin social, material, educațional și spiritual pentru peste 150 de persoane pe săptămână. Petronia Popa este directorul executiv.

Chiar de la început, Veritas şi-a dorit să fie, în mod deliberat, o organizaţie creștin-ecumenică. Echipa Veritas este compusă din principalele grupuri etnice din Transilvania – români, maghiari, rromi, care aparţin mai multor biserici: Biserica Ortodoxă, Biserica Reformată, Biserica Nazarineanului şi Biserica Carismatică. Căutăm să trăim unitatea în diversitate pe care o exprimă Hristos prin ucenicii Săi, la fel cum noi îi servim pe alţii în numele Lui.

Fundaţia Veritas este membru FNOPC, Federaţia Naţională a Organizaţiilor Non-profit care apără interesele copiilor şi membru al Coaliţiei Naţionale pentru Combaterea Violenţei Domestice. Veritas este o organizaţie acreditată în prestarea serviciilor sociale la nivel judeţean. De asemenea, fundaţia este partener cu Compassionate Ministries Center a bisericii Nazarineanului și parte din programul Nazarene Child Sponsorship Program (program de sponsorizare destinat copiilor).