Despre Noi

Veritas este o organizaţie creştin-ecumenică care urmărește producerea unei schimbări pozitive în vieţile oamenilor din Sighişoara prin serviciile aduse comunităţii și persoanelor în nevoie, printr-o varietate de programe educaţionale şi prin schimb intercultural.

Bazele Fundaţiei Veritas au fost puse graţie activităţilor de voluntariat ale unor studenţi americani, iar acum Veritas a ajuns să fie una dintre cele mai mari organizaţii non-guvernamentale din Sighişoara, care oferă sprijin social, material, educaţional şi spiritual pentru peste 300 de beneficiari în fiecare săptămână.

Chiar de la început, Veritas şi-a dorit să fie, în mod deliberat, o organizaţie creștin-ecumenică. Echipa Veritas este compusă din principalele grupuri etnice din Transilvania – români, maghiari, germani, rromi, care aparţin mai multor biserici: Biserica Ortodoxă, Biserica Reformată, Biserica Evanghelică, Biserica Nazarineanului, Biserica Catolică, Biserica Creştini după Evanghelie, Biserica Adventistă, Biserica Penticostală şi Biserica Carismatică. Căutăm să trăim unitatea în diversitate pe care o exprimă Hristos prin ucenicii Săi, la fel cum noi îi servim pe alţii în numele Lui.

Fundaţia Veritas este membru FNOPC, Federaţia Naţională a Organizaţiilor Non-profit care apără interesele copiilor şi membru al Coaliţiei Naţionale pentru Combaterea Violenţei Domestice. Veritas este o organizaţie acreditată în prestarea serviciilor sociale la nivel judeţean. De asemenea, fundaţia este partener cu Compassionate Ministries Center a bisericii Nazarineanului și parte din programul Nazarene Child Sponsorship Program (program de sponsorizare destinat copiilor).