Echipa

Petronia Popa, Director Executiv

Petra este psihopedagog, o disciplină care îmbină psihologia, educația și asistența socială. Timp de 12 ani a fost profesoară și consilier pentru fetele de la casa de copii, iar în 2003, s-a alăturat echipei Veritas în calitate de director al programului împotriva violenței domestice, inițiat în acel an printr-un grant din partea USAID. Și-a completat studiile cu un curs de calificare în domeniul asistenței sociale a familiilor aflate în dificultate. Din primăvara lui 2006, Petra a fost Coordonator al serviciilor sociale și a coordonat procesul de acreditare a serviciilor sociale la agenția județeană de protecție a copilului. În 2010, Petra a fost numită Director Executiv al Fundației Veritas. În această perioadă Veritas a beneficiat de sprijin permanent din partea comunității locale.

Oana Mehedin, Asistent administrativ

Inițial, Oana a lucrat cinci ani ca și coordonator al programului Kids’ Club. Experiența ei de profesoară de chimie și dragostea pentru copii s-au îmbinat într-un mod firesc, spre beneficiul copiilor cu care lucra. Mai târziu, a devenit asistent administrativ la Casa de pe Stâncă, fiind de mare ajutor întregii echipe antrenată în planificarea activităților pentru studenții din cadrul Romanian Studies Program. Din 2009, este asistent administrativ al directorului executiv și a contribuit mult la preluarea responsabilităților de conducere de către echipa românească, odată cu numirea Petroniei Popa în funcţia de Director Executiv. Oana îi face să se simtă bineveniți pe toți cei care vin la Centrul Comunitar, o ajută pe Petra în tot ce ține de aspectele administrative și birocratice și este un sprijin de nădejde pentru restul echipei Veritas.

Adela Romanică, Coordonator al Programelor Educaţionale

Licențiată în Drept, Adela a lucrat 2 ani ca și jurist asistent, fiind parte dintr-o echipa de implementare a unui proiect educațional finanțat de Uniunea Europeană. Inițial s-a alăturat echipei noastre, pentru o scurta perioadă, în 2011 ca și facilitator pentru studenții americani, parte din programul RSP. În toamna anului 2012 a redevenit parte din echipă pentru a lucra la Casa de pe Stâncă, dezvoltând programe și cursuri special concepute pentru liceeni, care sunt viitorii lideri ai societății noastre, ajutându-i să-și formeze un caracter și o viziune prin care ei pot aduce o schimbare pozitivă în comunitate. În 2013 a preluat rolul de Coordonator al Programelor Educaționale. A fost de acord să conducă echipa care lucrează la Casa de pe Stâncă, facilitând o sinergie între diverse activități, care vor consolida impactul nostru pentru binele public.

Monica Ştefănescu, Psihoterapeut, Programul împotriva violenţei domestice

Monica este licențiată în psihologie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca şi timp de 20 de ani a lucrat ca psiholog în transporturi în cadrul unui liceu. După ’89, Monica a început să lucreze ca şi psihoterapeut independent, specializându-se în asistenţa femeilor abuzate. Face parte din Colegiul Psihologilor din România. A urmat cursuri de terapie în grup şi de psihodramă, inclusiv bibliodramă. În 2003, Monica făcea parte din echipa de implementare a unui proiect care avea drept obiectiv combaterea violenţei domestice în Sighişoara, iar când Fundaţia Veritas a obținut finanțarea de la USAID pentru inițierea programului împotriva violenței domestice, Monica s-a alăturat echipei, cu un program de 20 de ore pe săptămână, pentru a oferi consiliere victimelor violenței domestice. Trei ani mai târziu, Monica a început să lucreze ca și angajat cu normă întreagă pentru Veritas. Activitatea de consiliere a Monicăi depășește cu mult programul pentru victimele violenței domestice, ea oferă asistență psihoterapeutică persoanelor din comunitate pentru tot felul de alte probleme. Este un consilier valoros pentru întreaga echipă Veritas care lucrează cu un segment larg de beneficiari cu nevoi multiple.

Dorina Lazar, Consilier Juridic, Programul împotriva violenţei domestice

Dorina s-a alăturat echipei din programul împotriva violenței domestice în primăvara lui 2003, fiind administrator al grantului USAID. În scurt timp, a absolvit facultatea de drept și, în calitate de jurist, a început să ofere asistență juridică victimelor violenței domestice. Dorina reprezintă fundația la întâlnirile Coaliției Naționale pentru Combaterea Violenței Domestice și a fost parte a unui proiect care monitoriză autoritățile din fiecare județ şi asigura respectarea legislației privind violența domestică. Observând nevoia unor beneficiare ale programului de a-și găsi un loc de muncă și de a avea o independență financiară, Dorina a inițiat un atelier de croitorie, antrenând femei din comunitate cu experienţă de muncă în domeniul industriei textile, gata să împărtăşească din experienţa lor celor care vor să înveţe. De asemenea, Dorina oferă asistenţă juridică la întocmirea actelor oficiale pentru Fundaţia Veritas.

Helga Cotoarba-Kloosterman - Programul Pentru Persoane cu Nevoi Speciale, Instructor-educator pentru activități de resocializare

Helga a venit din Olanda împreună cu soțul ei român în 1997, au început un program pentru copii și să lucreaze cu o biserică din Valchid, care continuă și astăzi. Helga a terminat studii unversitare în logopedie și lucrează cu persoanele cu nevoi speciale cu jumătate de normă. De asemenea, predă online cursuri de limba olandeză. Helga simte că Dumnezeu a chemat-o la această slujbă și a făcut posibil să găsească un loc de muncă cu jumătate de normă. Ea apreciază cel mai mult relațiile pe care le formează cu grupul de oameni cu nevoi speciale și spune că învață multe de la ei. Are opt copii.

Felicia Hantau, Programul Pentru Persoane în Vârstă, Lucrator social

Felicia a inceput sa lucreze la Veritas in luna aprilie a acestui an si coordoneaza activitatea cluburilor de varstnici. Fiecare club se intalneste de doua ori pe saptamina, dimineata. Dupa amiaza, Felicia o asista pe Helga in cadrul Centrului de Zi pentru persoane cu nevoi speciale. Inainte de a lucra la Veritas, ea a lucrat intr-o fabrica de confectii, la controlul calitatii. Feliciei ii face o placere deosebita sa lucreze cu varstnicii si a accceptat aceasta slujba pentru ca doreste sa ajute oamenii. In timpul liber, ei ii place sa citeasca, sa faca prajituri si sa se bucure de prezenta prietenilor ei. Felicia este casatorita si are doi copii mari.

Melania Matei, Kids’ Club, Pedagogue Social

În anul 2017, Melania a lucrat ca voluntar în cadrul Fundației Veritas, a revenit în 2018 și de la 1 Martie a fost angajată ca și lucrător social dupa ce a făcut un curs de pedagog social în București. Înainte de a veni la Veritas, Melania a lucrat ca invatatoare, secretară, administrator, asistent personal pentru varstnici. Melaniei îi place să grădinărească, să citească, și să asculte muzică.

Gheorghe (Ghiţa) Golea, Administrator clădiri

Ghiţa a venit să lucreze pentru Veritas după ce a urmat pe parcursul mai multor ani diverse cursuri în domeniul mentenanței clădirilor. Este responsabil pentru mentenanța și întreținerea celor două clădiri aflate în proprietatea Fundației Veritas. A crescut la țară și chiar dacă are abilități excelente în întreţinerea clădirilor, sufletul lui aparține pământului. Pe terenul din jurul Centrului Comunitar a plantat cu multă grijă flori, o grădină de zarzavaturi și o seră. De asemenea, Ghiţă se ocupă de mentenanţa mijloacelor de transport ale fundaţiei şi este cel mai grijuliu şi atent şofer pentru beneficiarii programului pentru persoane cu nevoi speciale pe care îi aduce de fiecare dată la Centrul Comunitar sau îi duce la medic.

Etelka (Eta) Duruthia, Bucătar-şef

Eta lucrează la Veritas din 1997, timp în care a văzut cum creşte numărul de persoane pe care le serveşte zilnic – copii, angajaţi, studenţi, voluntari - de la aproape 40, câţi erau la început, până la 150 câţi sunt în prezent. Acum are doi asistenţi care o ajută să pregătească micul dejun pentru copiii de la grădiniţă, prânzul pentru cei mai mulţi dintre beneficiari şi angajaţi şi sandvisuri pentru oricine care bate la uşa ei, chiar şi în afara programului, cerând ceva de mâncare.

Zelma Kovacs, Ajutor bucătar

Zelma a început să lucreze la Veritas în 2002 pentru patru ore pe zi, dar aşa cum numărul beneficiarilor era în continuă creştere, în scrurt timp, a fost solicitată să lucreze cu normă întreagă. Zelma este cunoscută pentru rugăciunile sale pentru cei pe care îi serveşte în fiecare zi. Este foarte bucuroasă să-şi exerseze abilităţile de comunicare în limba engleză cu studenţii americani sau cu cei care vin în vizită la fundaţie.

Krisztina Majlat - Ajutor bucătar

Krisztina s-a alăturat personalului din bucătărie de la Veritas în octombrie 2019. A absolvit liceul în 2016. Visul ei este să devină bucătar, să fie o mamă bună pentru gemenii ei de doi ani și un bun exemplu pentru ei. Krisztina este cel mai tânăr membru al personalului Veritas.

ProVeritas – International Café

Manager, Codruţa Vranceanu

Contabil, Oana Cristurean

Chelneriţă, Voichita Lörinczi

Asistent bucătar şi chelneriţă, Mihaela Nagy