Istoricul cronologic

2021 – Lucrările de la ultimul etaj al clădirii Veritas Family Center au fost finalizate, iar tabăra de engleză a avut loc în noul spațiu la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie.  Clubul Copiilor, Clubul Vârstnicilor și cantina au fost re-licențiate.

2020 – La 12 martie, programele Veritas și International Cafe s-au închis din cauza pandemiei globale a Coronavirusului și au rămas închise până în septembrie.

2019 – Programul preșcolar a fost închis. Numărul de elevi nu a fost suficient de consistent pentru a derula acest program, iar noi nu dispuneam de un profesor calificat. Copiii rămași au fost ajutați să se orienteze către un program alternativ de grădiniță în Sighișoara.

2017 – 2020 Veritas a colaborat cu Primăria Sighișoara, școala primară Miron Neagu, iar Centru de Resurse Comunitare Pentru Romi ( Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi) a primit un grant din fonduri europene pentru a răspunde nevoilor de servicii medicale și sociale, formare profesională, locuințe, educație și formare antidiscriminare. Activitatea de acordare a grantului a început în octombrie 2017, și a continuat până în luna iulie a anului 2020.

2017 – Centrul de zi pentru Copii a primit licență pe o perioadă de 5 ani, care acoperă toate programele ce lucrează cu copiii și programele pentru tineret (standardele pentru a primi licența includ clădiri, personal, lucrul cu administrația locală, și planuri de intervenții.)

2016 – Prima finanțare asigurată pentru programele pentru copii. A fost obținută licențierea la nivel național pentru serviciile sociale.

2012 – Reînnoirea acreditării județene pentru Programele de copii cu familiile lor, vârstnici, persoane cu nevoi speciale și victime ale violenței în familie.

2012 – Mutarea în noua clădire a Centrului Familial și perioada renovărilor.

2011 – Achiziționarea clădirilor și a pământului pentru noul Centru Familial – până atunci programele fundației s-au derulat într-o clădire mult prea mică.

2010 – Petronia Popa devine primul Director Executiv al Fundației Veritas de naționalitate Română. Dorothy Tarrant numită cetățean onorific din Sighisoara.

2009 – Reînoirea acreditării naționale  pentru serviciile sociale

2006 – Prima acreditare Serviciilor Sociale pe Județul Mureș

2003 – S-a înființat Programul Împotriva Violenței Domestice finanțat de USAID (Agenția pentru Dezvoltare Internaională a Statelor Unite ale Americii). S-a desfășurat o campanie de conștientizare în comunitate, s-a format o rețea de referință formată din profesioniști pregătiți să răspundă familiilor în situațiile de criză.

2002 – S-a deschis International Café la Casa de pe Stâncă. Prima ediție anuală a Târgului Meșteșugarilor.

2001 – Finanțare  de la USAID (Agenția pentru Dezvoltare Internaională a Statelor Unite ale Americii) pentru Serviciile pentru Dezvoltarea Educațională de la Casa de pe Stâncă. Inaugurarea Casei de pe Stâncă. O serie de evenimente pentru a sărbători începutul perioadei de Advent. Marșul Luminilor și Concertul Ecumenic de Colinde care de atunci au devenit tradiții.

2000 – Fundația Veritas-Sighișoara înregistrată legal ca ONG. S-a creat Consiliul de Administrație Românesc.

2000 – Primul grup de elevi de liceu antrenați să conducă turiștii în turul istoric al cetății.

1999 – Înființarearea programului pentru oferirea serviciilor sociale persoanelor adulte cu nevoi speciale

1998 – Achiziționarea clădirii House on the Rock pentru a servi ca și centru pentru educație. Dezvoltarea comunității și schimb intercultural. Crearea Consiliului de administrație American.

1997 – Achiziționarea primei clădiri al Centrului Familial pentru a gazdui programele pentru copiii dezavantajați și famliile lor. Primul Club pentru Vârstnici a început ca un proiect la biserica Nazarineanului din Sighișoara

1995 – Programul Romanian Studies s-a mutat la Sighișoara. Studenții lucrează cu copiii abandonați la spitalul municipal împreună cu traducători români. Ei ajung la copiii săraci de pe străzi și vârstnicii izolați.

1993 – Dorothy Tarrant  vine în România și stabilește Programul Romanian Studies.