Proiect European

De peste 20 de ani, Fundația Veritas ia pulsul nevoilor sociale ale comunității din Sighișoara. Au fost identificate o serie de nevoi, cum ar fi cele medicale (în conexiune cu cele sociale), de instruire în vederea obținerii unei meserii, de locuințe, nevoi educaționale, inclusiv combaterea discriminării. Fundația Veritas a lucrat în parteneriat cu Primăria Sighișoara, cu Școala Gimnazială Miron Neagu și cu Centrul de Resurse Comunitare Pentru Romi, cu sediul la Cluj, pentru a obține o finanțare europeană cu scopul de a satisface aceste nevoi. Proiectul a fost aprobat, și în luna octombrie, 2017 a demarat etapa de implementare a proiectului. Este pentru prima data când Primăria Sighișoara și Școala Primară Miron Neagu lucrează împreună la diferite componente ale acestui proiect și, recunoaștem, a lucra în parteneriat și a găsi soluții la problemele existente în comunitate nu este ceva obișnuit.

Proiectul este preconizat pentru o perioadă de trei ani, fiind finanțate 10 luni de activitate pe an. Fundația Veritas va oferi servicii socio-medicale și va desfășura activități pe unele componente educaționale. Pe toată durata proiectului, majoritatea angajaților fundației, în special directorul executiv, Petra Popa (responsabilă de gestionarea proiectului), vor petrece multe ore lucrând cu partenerii pentru a se asigura că toate activitățile din cadrul proiectului se desfășoară în mod corespunzător.

Au fost angajate trei persoane care lucrează în cadrul proiectului și o parte din fonduri obținute prin intermediul proiectului vor fi folosite pentru cantina socială, care oferă micul dejun și prânzul în fiecare zi pentru copiii și adolescenții implicați în programele fundației.

Acest grant înseamnă încă un pas în colaborarea susținută a Fundației Veritas cu vecinii ei, o colaborare de pe urma căreia beneficiază atât populația de etnie rromă, cât și întreaga comunitate din Sighișoara.

Finanțarea de la Uniunea Europeană oferă oportunitatea de a extinde programele Fundației Veritas. Mizăm în continuare pe donatorii fideli care sprijină programele în desfășurare și care, la sfârșitul proiectului, ne vor da posibilitatea să continuăm cu noi initiative. Contribuția Dumneavoastră va face acest lucru posibil. Aflați despre cum puteți dona, accesând http://veritas.ro/implica-te-si-tu/donatii/?lang=ro  Vă mulțumim!

În ediția din primăvară, am scris despre nevoia de a pava curtea interioară, care ar facilita accesul beneficiarilor, în special a celor din programul pentru persoane cu nevoi speciale. Acum, proiectul este finalizat în proporție de 90%, prin contribuția substanțială a lui Mihai Nagy și unui grup de voluntari, care au acoperit 400 de metri pătrați cu pavaj. Aducem mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect.