Skip links

Istoric

Istoricul cronologic al activităților noastre

1993

Dorothy Tarrant vine în România și stabilește Programul Romanian Studies.

1995

Programul Romanian Studies s-a mutat la Sighișoara. Studenții lucrează cu copiii abandonați la spitalul municipal împreună cu traducători români. Ei ajung la copiii săraci de pe străzi și vârstnicii izolați.

1997

Achiziționarea primei clădiri al Centrului Familial pentru a gazdui programele pentru copiii dezavantajați și famliile lor. Primul Club pentru Vârstnici a început ca un proiect la biserica Nazarineanului din Sighișoara.

1998

Achiziționarea clădirii House on the Rock pentru a servi ca și centru pentru educație. Dezvoltarea comunității și schimb intercultural. Crearea Consiliului de administrație American.

1999

Înființarearea programului pentru oferirea serviciilor sociale persoanelor adulte cu nevoi speciale.

2000

Primul grup de elevi de liceu antrenați să conducă turiștii în turul istoric al cetății. Fundația Veritas-Sighișoara înregistrată legal ca ONG. S-a creat Consiliul de Administrație Românesc.

2001

Finanțare de la USAID (Agenția pentru Dezvoltare Internaională a Statelor Unite ale Americii) pentru Serviciile pentru Dezvoltarea Educațională de la Casa de pe Stâncă. Inaugurarea Casei de pe Stâncă. O serie de evenimente pentru a sărbători începutul perioadei de Advent. Marșul Luminilor și Concertul Ecumenic de Colinde care de atunci au devenit tradiții.

2002

S-a deschis International Café la Casa de pe Stâncă. Prima ediție anuală a Târgului Meșteșugarilor.

2003

S-a înființat Programul Împotriva Violenței Domestice finanțat de USAID (Agenția pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite ale Americii). S-a desfășurat o campanie de conștientizare în comunitate, s-a format o rețea de referință formată din profesioniști pregătiți să răspundă familiilor în situațiile de criză.

2006

Prima acreditare Serviciilor Sociale pe Județul Mureș.

2009

Reînnoirea acreditării naționale pentru serviciile sociale.

2010

Petronia Popa devine primul Director Executiv al Fundației Veritas de naționalitate Română. Dorothy Tarrant numită cetățean onorific din Sighișoara.

2011

Achiziționarea clădirilor și a terenului pentru noul Centru Familial – până atunci programele fundației s-au derulat într-o clădire mult prea mică.

2012

Mutarea în noua clădire a Centrului Familial și perioada renovărilor. Reînnoirea acreditării județene pentru Programele de copii cu familiile lor, vârstnici, persoane cu nevoi speciale și victime ale violenței în familie.

2016

Prima finanțare asigurată pentru programele pentru copii. A fost obținută licențierea la nivel național pentru serviciile sociale.

2017

Centrul de zi pentru copii a primit licență pe o perioadă de 5 ani, care acoperă toate programele ce lucrează cu copiii și programele pentru tineret (standardele pentru a primi licența includ clădiri, personal, lucrul cu administrația locală, și planuri de intervenții).

2017-2020

Veritas a colaborat cu Primăria Sighișoara, școala primară Miron Neagu, iar Centru de Resurse Comunitare Pentru Romi ( Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi) a primit un grant din fonduri europene pentru a răspunde nevoilor de servicii medicale și sociale, formare profesională, locuințe, educație și formare antidiscriminare. Activitatea de acordare a grantului a început în octombrie 2017, și a continuat până în luna iulie a anului 2020.

2019

Programul preșcolar a fost închis. Numărul de elevi nu a fost suficient de consistent pentru a derula acest program, iar noi nu dispuneam de un profesor calificat. Copiii rămași au fost ajutați să se orienteze către un program alternativ de grădiniță în Sighișoara.

2020

La 12 martie, programele Veritas și International Cafe s-au închis din cauza pandemiei globale și au rămas închise până în septembrie.

2021

Lucrările de la ultimul etaj al clădirii Veritas Family Center au fost finalizate, iar tabăra de engleză a avut loc în noul spațiu la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie. Clubul Copiilor, Clubul Vârstnicilor și cantina au fost re-licențiate.

Utilizăm cookie-uri pentru optimizarea interacțiunii dvs. cu website-ul >> Detalii