Meșteșuguri românești

România este bine-cunoscută prin bogata tradiție a meșteșugurilor. Fundația Veritas încurajează conservarea meșteșugurilor tradiționale și promovarea spiritului creativ al meșterilor care conferă vechilor meșteșuguri o expresie modernă.

 

Cafeneaua de la parterul Casei de pe Stâncă, „International Café”, de asemenea, oferă obiecte lucrate manual de persoane individuale sau întreprinderi sociale.

 

 

 

Funația Veritas găzduiește cu plăcere unul din magazinele lui Mark Tudose, cunoscut mai degrabă ca sculptorul de linguri (the spoonman), în Casa de pe Stâncă. Magazinul fiind recunoscut pe bună dreptate, ca unul dintre cele mai deosebite magazine din ţară care comercializează produse originale, inspirate de arta populară românească, expuse cu gust şi rafinament în panouri sau pe rafturile magazinului. Când vizitaţi Sighişoara, magazinul lui Marc este un punct pe care nu-l puteţi rata în nici un caz.

Mark venit la Sighișoara de la București pentru a participa la Târgul Meșteșugarilor organizat de Fundația Veritas. Mark sculptează în lemn linguri deosebit de frumoase, urmând tradiția învățată de la tatăl și bunicul său. Fiecare lingură are o poveste, pe care o împărtășește cu pasiune celor care doresc să afle ce reprezintă imaginile sculptate. Mark s-a îndrăgostit de Sighișoara, a ales să rămână aici și-a deschis un atelier-magazin în care lucrează, dar și oferă spre vânzare produsele lucrate de el sau de alți artiști care se inspiră din creația populară.

În loc să vă întoarceţi acasă cu un suvenir made in China, cu imaginea lui Dracula, alegeţi să cumpăraţi de la Casa de pe Stâncă obiecte de artizanat lucrate cu migală, care vă vor aminti întotdeauna de viztita în extraordinara cetate a Sighişorii.