Programul Pentru Persoane în Vârstă

Asistență și suport pentru vârstnici

Prin acest serviciu sunt asistate 62 de persoane din două cartiere diferite ale orașului. Scopul cluburilor pentru vârstnici este de a facilita socializarea membrilor, de a le oferi un sentiment de apartenență și șansa de a simți că fac parte dintr-o familie.

“Clubul Margaretelor” se desfășoară în cartierul Bărăgan, iar întâlnirile au loc de două ori pe săptămână, miercuri diminieță și vineri după-amiaza.

La “Clubul Berigaz” întâlnirile au loc de două ori pe săptămână, marți și joi de dimineață.

 

Din 1998 până în 2018, un al treilea club, “Clubul Speranța” s-a întâlnit în spatiul Bisericii Nazarinene, ca parte a cluburilor de vârstnici Veritas. Cu puțin timp în urmă clubul a fost preluat de biserică, dar membrii tuturor cluburilor vor continua să se întâlnească pentru evenimente speciale pe parcursul anului.

Servicii oferite asistaților:

  • Masă caldă (de luni până vineri)
  • Activităţi recreative și de socializare (discuții pe diferite teme, gimnastică, masaj, jocuri, lucru manual, excursii, film etc.)
  • Asistență spirituală, studiu biblic
  • Asistență la domiciliu (în cursul săptămânii, persoanele imobilizate beneficiază de un prânz cald și de ajutor la treburile din casă sau gospodărie)
  • Asistenţă socială (consiliere, mediere, evaluare, monitorizare prin vizite la domilciliu etc.)
  • Sprijin material, ajutor financiar în caz de urgență

Activități anuale: Serbări (Crăciun, Mărțișor, Ziua Internațională a Femeii, Ziua internațională a persoanelor în vârstă), tabere, excursii etc. Cu diferite ocazii, de 8 ori pe an, toate cele trei cluburi se întâlnesc și cu toții se bucură de timpul petrecut împreună.

Resurse umane: Doi lucrători sociali, studenți la asistenţă socială din cadrul Romanian Studies Program.

Masă festivă de Crăciun 2016