Programul Pentru Persoane în Vârstă

Asistență și suport pentru vârstnici

Prin acest serviciu sunt asistate 62 de persoane din două cartiere diferite ale orașului. Scopul cluburilor pentru vârstnici este de a facilita socializarea membrilor, de a le oferi un sentiment de apartenență și șansa de a simți că fac parte dintr-o familie.

“Clubul Margaretelor” se desfășoară în cartierul Bărăgan, iar întâlnirile au loc de două ori pe săptămână, luni și miercuri diminieță.

La “Clubul Berigaz” întâlnirile au loc de două ori pe săptămână, marți și joi de dimineață.

 

Din 1998 până în 2018, un al treilea club, “Clubul Speranța” s-a întâlnit în spatiul Bisericii Nazarinene, ca parte a cluburilor de vârstnici Veritas. Cu puțin timp în urmă clubul a fost preluat de biserică, dar membrii tuturor cluburilor vor continua să se întâlnească pentru evenimente speciale pe parcursul anului.

Servicii oferite asistaților:

  • Masă caldă (de luni până vineri)
  • Activităţi recreative și de socializare (discuții pe diferite teme, gimnastică, masaj, jocuri, lucru manual, excursii, film etc.)
  • Asistență spirituală, studiu biblic
  • Asistență la domiciliu (în cursul săptămânii, persoanele imobilizate beneficiază de un prânz cald și de ajutor la treburile din casă sau gospodărie)
  • Asistenţă socială (consiliere, mediere, evaluare, monitorizare prin vizite la domilciliu etc.)
  • Sprijin material, ajutor financiar în caz de urgență

Activități anuale: Serbări (Crăciun, Mărțișor, Ziua Internațională a Femeii, Ziua internațională a persoanelor în vârstă), tabere, excursii etc. Cu diferite ocazii, de 8 ori pe an, toate cele trei cluburi se întâlnesc și cu toții se bucură de timpul petrecut împreună.

Resurse umane: Doi lucrători sociali, studenți la asistenţă socială din cadrul Romanian Studies Program.

Masă festivă de Crăciun 2016