It Takes Courage

Încurajăm tinerii din Sighișoara să-și dezvolte personalitatea și să facă alegeri sănătoase pentru viața lor.

It takes courage este un program pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care se întâlnesc o dată pe săptămână la Casa de pe Stâncă. Scopul acestui program este de a-i ajuta pe tineri să-și formeze și să-și cultive o viziune pozitivă despre lume, ceea ce îi va face să conștientizeze cât de important este să fii un om cu o personalitate pozitivă. De asemenea, programul este o excelentă oportunitate de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare în limba engleză, discutând pe diverese teme cum ar fi, de exemplu, crearea unei viziuni pentru viaţă, comunicarea eficientă, dezvoltarea unor relaţii sănătoase, capacitatea de a lua decizii corecte.

Acest program are două componete comune – dezvoltarea personalităţii şi cultivarea curajului de a lua decizii corecte pentru viitorul lor. Facem acest lucru prin lecturi, jocuri, discuţii şi jocuri de rol. Tinerii trebuie să aibă capacitatea de a lua decizii corecte dacă doresc să facă o diferență pozitivă pentru comunitatea, pentru orașul sau pentru țara lor.

Un alt scop al programului este să-i ajutăm pe tineri să-și asume responsabilitatea de a contribui la dezvoltarea comunității lor ajutându-i pe alții prin diferite proiecte, elaborate chiar de ei.

Activități anuale: vacanța de vară pentru angajați și activități de dezvoltare a grupului în cadrul unor ieșiri în afara orașului.
Grupul It takes courage se întâlnește în fiecare săptămână, în perioada anului școlar.

În fiecare an școlar, se formează un alt grup.