Tabere de vară

Tabăra de engleză pentru elevii de liceu

Tabăra de vară în limba engleză (care se desfășoară la Casa de pe Stâncă) este o experiență de neuitat pentru elevii de liceu din Sighișoara. Aceștia folosesc doar limba engleză pe toată durata taberei pentru a comunica și a participa la activități, cum ar fi : jocuri, lucru manual, dans scoțian tradițional și “vânătoarea de comori” prin care au ocazia sa descopere Sighișoara dintr-o altă perspectivă. Toate aceste activități sunt structurate în așa fel încât să ofere tinerilor ocazia de a explora propria identitate, valoriile personale și a societății în care trăiesc și să analizeze alegerile pe care le fac în viață.

Tabăra de engleză a fost inițiată de d-na Morag Moffat din Scoția iar împreună cu voluntari și angajați ai Fundației Veritas a organizat  tabăra timp de 14 ani. În umtimii anii Adela Hermann, Coordonator progame educaționale, a organizat taberele care sunt planificate în primele două saptămâni a vacanței de vară.

 

Tabăra prieteniei 2015

20150710_1121051O tabără de vară nouă pentru Casa de pe Stâncă a fost Tabăra Prieteniei. Cincisprezece elevi cu vârstele cuprinse între  8-12 ani s-au putut bucura de săptămâna 6-10 iulie 2015. Două familii din Statele Unite  (Jay și  Sheri Hartzler cu  Lynette Mast și trei copii ai ei și Jennifer Young) plus angajații Fundației Veritas și voluntari au prezentat o săptămână de creativitate în jurul temei prietenia. Copiii au cântat, au făcut brățări și zmeie, au jucat diferite jocuri și au interpretat în scentete povestiri biblice.
Friendship-Camp-1-Collage

Tabăra foto și sport 2015

Familia Hopkins și echipa din Statele Unite au condus tabăra din 2-14 iulie, pentru copiii de vârstele cuprinse între 8-14 ani. Tabăra a cuprins partea cu a face și edita poze în programul Picasa. Copiii au învățat să joace wiffle ball și au făcut ore de auto apărare. A fost una din cele mai călduroase săptămâni ale verii, dar cei 25 de copii participanți s-au simțit bine și s-au bucurat de această săptămână.

Photo camp collage