Programul Pentru Persoane în Vârstă

Asistență și suport pentru vârstnici

Prin acest serviciu, sunt asistate 90 de persoane din tre cartiere diferite ale orașului. Scopul celor trei cluburi este de a înlesni socializarea acestor persoane, de a le oferi un sentiment de apartenență și posibilitatea de a se simți ca în familie.

Clubul “Speranța” este cel mai vechi club, care funcționează la Biserica Nazarineanului. Membrii clubului se întâlnesc dimeneața, de patru ori pe săptămână: luni, marți, joi și vineri.

La Clubul “Margaretelor”, care se desfășoară în cartierul Bărăgan, întâlnirile au loc de două ori pe săptămână, marți și vineri după-masa.

La Clubul “Berigaz”, întâlnirile au loc de două ori pe săptămână, marți și joi dimineața.

Servicii oferite asistaților:

  • Masă caldă (de luni până vineri)
  • Activităţi recreative și de socializare (discuții pe diferite teme, gimnastică, masaj, jocuri, lucru manual, excursii, film etc.)
  • Asistență spirituală, studiu biblic
  • Asistență la domiciliu (în cursul săptămânii, persoanele imobilizate beneficiază de un prânz cald și de ajutor la treburile din casă sau gospodărie)
  • Asistenţă socială (consiliere, mediere, evaluare, monitorizare prin vizite la domilciliu etc.)
  • Sprijin material, ajutor financiar în caz de urgență

Activități anuale: Serbări (Crăciun, Mărțișor, Ziua Internațională a Femeii, Ziua internațională a persoanelor în vârstă), tabere, excursii etc. Cu diferite ocazii, de 8 ori pe an, toate cele trei cluburi se întâlnesc și cu toții se bucură de timpul petrecut împreună.

Resurse umane: Doi lucrători sociali, studenți la asistenţă socială din cadrul Romanian Studies Program.

Masă festivă de Crăciun 2016