Consiliul Director

Consiliul Executiv

Sheri Hartzler

Sheri este din Harrisonburg, Virginia unde timp de 22 de ani a lucrat într-o agenție media a bisericii Menonite, ajutând la producerea filmelor documentare penru televiziunea din S.U.A., la scrierera de ghizi științifici și articole de marketing, și la dezvoltarea saiturilor web. La pensionare din 2013, prin Corpul Misionar Nazarinean, Sheri și soțul ei au venit în România. În Sighișoara ei au lucrat cu coruri de adulți și de copii. De asemenea ei s-au implicat în lucrarea din satul Țigmandru, lucrând la clubul pentru copii și la atelierul de lucru în lemn. Rolul lui Sheri la Veritas este de a coordona eforturile de strângere de fonduri, în special în SUA și alte țări din afara României. La momentul de față, Sheri și soțul ei petrec câte 9 luni din fiecare an în România.

Joshua Hendren

Joshua Herndon este un american originar din Shelbyville, Indiana, care locuiește în prezent în Brașov. El este superintendentul districtual al Bisericii Nazarinene din România. Josh a absolvit Universitatea Olivet Nazarene cu diploma in Educatie crestina, cu accent pe lucrarea cu tinerii. Lucrarea lui de masterat de la Seminarul Teologic Nazarinean este in Studii interculturale. Josh a castigat experienta lucrand  ca director al unui Centru rezidențial de tratament pentru tineri violenți.  Impreuna cu soția sa și cei doi copii au petrecut un an muncind în Grecia și șase ani în Spania înainte de a veni în România. Josh crede în misiunea și viziunea Fundatiei Veritas și în ceea ce se face în comunitatea din Sighișoara.

Consiliul consultativ

Dorothy Tarrant

Dorothy Tarrant este directorul-fondator al Fundației Veritas și al Romanian Studies Program. S-a stabilit în România acum 18 ani. Originară din Marea Britanie, Dorothy a lucrat mai mult de 20 de ani la Eastern Nazarene College din Quincy SUA, fiind profesor de limbi moderne, comunicare interculturală şi asistenţă socială, până când universitatea i-a propus să vină şi să iniţieze programe de studiu pentru studenţii americani în România. În prezent, Dorothy este președinte al Consiliului Director și director al Romanian Studies Program.

Daniela Gabriela Bogorin

Gabi este funcționar economic la compania Vitrans SRL, care a dezvoltat câteva afaceri în Sighişoara. Pentru prima dată a cunoscut Fundaţia Veritas ca beneficiar, într-o perioadă de criză pentru familia ei. Fiica ei, Sofia a participat cu mult entuziasm la taberele de vară organizate de Fundaţia Veritas.

Anamaria Goga

Anamaria a început să lucreze pentru Veritas în 1996, în timp ce-și scria lucrarea de licență în asistență socială la Universitatea Babes Bolyai din Cluj. A ajutat la constituirea programului Kids’ Club și a avut o viziune pentru demararea programului pentru persoanele în vârstă. Chiar şi după ce s-a mutat cu traiul la Braşov, ea a continuat să lucreze pentru Veritas, fiind membru în primul consiliu director, constituit în 2001. În prezent, Anamaria este ofiţer de credite la OMRO (Opportunity Microcredit Romania), o instituţie care acordă credite şi consiliere financiară persoanelor care doresc să înceapă sau să-şi extindă afacerea. Fiica ei, Irina, adoră să petreacă verile la bunicii din Sighişoara şi să ia parte la taberele de vară organizate de Fundaţia Veritas.

Procopie Pilu Hadarean

Pilu este unul din fondatori şi pastorul Bisericii Mana, care în ultimii 20 de ani a dezvoltat o lucrare pentru comunitatea de etnie romă din Sighişoara şi din satele din apropiere. A studiat teologie, e licentiat in drept si are studii postuniversitare în asistenţă socială. Este preşedinte al Fundaţiei Dayspring şi consilier juridic al Asociatiei Crown Child Placement – două organizaţii creştine care oferă servicii sociale pentru copii, tineri şi familiile acestora. Veritas are relaţii strânse cu Biserica Mana care este casa sprirituală pentru câţiva dintre angajaţii nostri cat si unii beneficiarii ai Fundaţiei Veritas.

Monica Juganaru

Monica a absolvit facultatea de economie şi finanţe, iar în prezent este şef birou financiar la SC CESIRO SA – unul dintre cei mai mari agenţi economici din Sighişoara. Prima dată a aflat despre Veritas de la fiica ei, care a participat la tabăra de engleză şi apoi a fost ghid turistic două veri la rând. Familia Jugănaru a fost familia gază pentru mai multe studente din cadrul Romanian Studies Program.

Consilieri din SUA

Lois Mitten-Rosenberry, CEO, Children’s Discovery Center, Inc., Toledo, OH

Lois face vizite în România aproape în fiecare an, începând cu 1998, iar din 2001 este membru al Consiliului Director. Lois a adus la Sighișoara câteva echipe de misiune care au fost antrenate în diverse proiecte pe termen scurt pentru a ajuta fundația Veritas. Compania ei distribuie Buletinul informaiv al Fundației Veritas și gestionează primirea și confirmarea donațiilor.

Tom Condon: Contabil autorizat, Hillsdale, Michigan (SUA)

Tom a vizitat România de mai multe ori şi a reuşit să stabilească foarte bune relaţii de colaborare cu angajaţii-contabili de la Fundaţia Veritas pe care i-a ajutat să transforme datele contabile în rapoarte care pot fi folosite în SUA pentru a sensibiliza donatorii și pentru a oferi responsabilitate fiscală.

Janice Hockensmith: Profesor de asistență socială la Olivet Nazarene University

Jan a încurajat foarte mulți studenți să fie parte a proiectului Romanian Studies Program. Timp de mai mulți ani, predă un curs de asistență socială care culminează în fiecare an, în luna mai, cu o călătorie în România. Jan spune că Sighișoara este casa departe de casă, și speră ca odată cu retragerea ei din activitatea didactică să poată petrece mai mult timp în România.

Wilmer Otto:CEO la Otto Real Estate în Arcola, Illinois şi la Equipment Direct West, LLC

Interesul lui Wilmer pentru dezvoltarea economică în Europa de Est şi pentru restaurarea clădirilor istorice, s-a îmbinat într-un mod fericit chiar de la prima sa vizită în Sighişoara, în 2004, de atunci a început un angajament pe termen lung pentru comunitatea din Sighişoara. Primul proiect al lui Wilmer a fost susținerea meșteșugului de confecționare a măturilor, specific pentru etnia rromă. A cumpărat 1000 de mături lucrate manual și le-a trimis în SUA pentru a le vinde acolo. După aceasta, a pus bazele Terra Capital, o companie de construcții care oferă formare profesională și locuri de muncă în domeniul construcției și renovării construcțiilor. În primii ani de activitate în Sighișoara, Wilmer a achiziționat două clădiri – una dintre acestea a reușit să o renoveze, transformând-o în Central Park Hotel, considerată unul dintre cele mai frumoase hoteluri din România; iar a doua clădire va fi un bloc de apartamente asemănător proiectului Prima casă.

Elizabeth Patterson-Roe: Profesor asociat de asistență socială la Universitatea Malone din Canton, Ohio

Elizabeth a venit prima dată în România fiind studentă în cadrul Romanian Studies Program, iar după absolvirea facultăţii, s-a întors în România ca voluntar pentru un an. După ce și-a luat masteratul în asistență socială, s-a întors la Veritas şi, timp de cinci ani, a gestionat programele sociale ale Fundaţiei Veritas şi a supervizat practica studenţilor din cadrul Romanian Studies Program. Acum Elizabeth predă asistenţa socială la Universitatea Malone şi îşi finalizează lucrarea de doctorat. Disertaţia ei are ca obiect cercetarea impactului ce îl are experienţa de studiu şi lucru în străinătate asupra studenţilor din Universităţile din SUA.

Sharon Strite: este pictoriţă şi locuieşte în Harrisonburg, Virginia

Face parte din câteva organizaţii de artă şi lucrează în comitetul local pentru Young Life International. În călătoriile ei în România a fost fascinată de frumuseţea arhitecturii vechi şi a peisajului, iar ca o consecinţă firească a acestui fapt, a pictat multe lucrări cu motive româneşti, unele dintre ele au fost folosite pentru a contribui la strângerea de fonduri pentru activitatea fundaţiei.