Skip links

Mainstream Sighișoara - Investiție europeană pentru incluziune socială

Detalii

Tip: Proiect

Perioadă: Octombrie 2017 – Martie 2020

Locație: Sighișoara

Beneficiari: Copii, Tineri, Familii

Fundația Veritas a participat la un proiect timp de trei ani, „Mainstream Sighișoara – investiție europeană pentru incluziunea socială”. Veritas a furnizat serviciile de asistență socio – medicală și unele dintre componentele educaționale ale proiectului, alături de Primăria Sighișoara, Gimnaziul de Stat “ Miron Neagu” și Centrul de Resurse Comunitare pentru Romi din Cluj. Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

De peste 20 de ani, Veritas ia pulsul nevoilor sociale din comunitatea din Sighișoara. Nevoile identificate pentru acest proiect au inclus servicii medicale (împreună cu serviciile sociale), formare profesională, locuințe, educație și instruire împotriva discriminării. Grantul a fost aprobat și proiectul a început în octombrie 2017 și a continuat până în martie 2020, când s-a încheiat prematur din cauza pandemiei de Covid.

Să faci un parteneriat pentru a găsi soluții pentru nevoile comunității nu este ceva obișnuit. O premierea a constituit-o parteneriatul din cadrul proiectului “Mainstream Sighisoara” dintre Primărie, Fundația Veritas și Gimnaziul de Stat Miron Neagu.

Petra Popa (director executiv al Veritas) a gestionat subvenția pentru Veritas și, împreună cu mulți dintre angajați, a petrecut ore întregi lucrând cu partenerii pentru a se asigura că documentele au fost completate și că toate detaliile privind realizarea grantului au fost finalizate în mod satisfăcător. Cea mai mare parte dintre angajati au fost implicati in acest proiect, iar fondurile au fost de asemenea utilizate si pentru cantina socială (program de masă pentru copii și adolescenți), care le-a oferit zilnic micul dejun și prânzul în funcție de prezența la program.

Această finanțare a marcat încă un pas în colaborarea continuă dintre Fundația Veritas și instituțiile sighișorene, în beneficiul romilor dar și a întregii comunități.

Utilizăm cookie-uri pentru optimizarea interacțiunii dvs. cu website-ul >> Detalii