Skip links

Serviciul social Centrul de zi pentru persoane adulte pensionate

Detalii

Tip: Serviciu social

Dată: Derulare continuată

Locație: Sighișoara

Beneficiari: Vârstnici

Asistență și suport pentru vârstnici

Prin acest serviciu sunt asistate 56 de persoane din două cartiere diferite ale orașului. Scopul cluburilor pentru vârstnici este de a facilita socializarea membrilor, de a le oferi un sentiment de apartenență și șansa de a simți că fac parte dintr-o familie.

“Clubul Margaretelor” are 22 de membri, iar întâlnirile lor se desfășoară la sediul fundației, de două ori pe săptămână, luni și miercuri dimineața.

“Clubul Berigaz” are 29 de membri, iar întâlnirile lor se desfășoară de două ori pe săptămână, la sediul fundației, marți și joi dimineața.

Iar, patru membri sunt asistați la domiciliu.

Din 1998 până în 2018, un al treilea club, “Clubul Speranța” s-a întâlnit în spatiul Bisericii Nazarinene, ca parte a cluburilor de vârstnici Veritas. Cu puțin timp în urmă clubul a fost preluat de biserică, dar membrii tuturor cluburilor vor continua să se întâlnească pentru evenimente speciale pe parcursul anului.

Servicii oferite asistaților:

  • Masă caldă (de luni până vineri)
  • Activităţi recreative și de socializare (discuții pe diferite teme, gimnastică, masaj, jocuri, lucru manual, excursii, film etc.)
  • Asistență spirituală, studiu biblic
  • Asistență la domiciliu (în cursul săptămânii, persoanele imobilizate beneficiază de un prânz cald și de ajutor la treburile din casă sau gospodărie)
  • Asistenţă socială (consiliere, mediere, evaluare, monitorizare prin vizite la domilciliu etc.)
  • Sprijin material, ajutor financiar în caz de urgență

Activități anuale: Serbări (Crăciun, Mărțișor, Ziua Internațională a Femeii, Ziua internațională a persoanelor în vârstă), tabere, excursii etc. Cu diferite ocazii, de 8 ori pe an, toate cele trei cluburi se întâlnesc și cu toții se bucură de timpul petrecut împreună.

Utilizăm cookie-uri pentru optimizarea interacțiunii dvs. cu website-ul >> Detalii