Veritas este o organizație creștin-ecumenică, furnizor de servicii sociale și educaționale care urmarește producerea unei schimbări pozitive în viețile oamenilor din Sighișoara.

Veritas a prins contur (în 1997) pornind de la  activitățile de voluntariat ale studenților americani, iar in timp a devenit cea mai mare organizație non-profit din Sighișoara, oferind sprijin social, material, educațional și spiritual pentru peste 150 de persoane pe săptămână. Petronia Popa este directorul executiv.

Fundaţia Veritas este membru FNOPC, Federaţia Naţională a Organizaţiilor Non-profit care apără interesele copiilor. Veritas este o organizaţie acreditată în prestarea serviciilor sociale la nivel judeţean. De asemenea, fundaţia este partener cu Compassionate Ministries Center a bisericii Nazarineanului și parte din programul Nazarene Child Sponsorship Program (program de sponsorizare destinat copiilor).

Fundația Veritas deține două proprietăți în Sighișoara. Centrul Familial este o proprietate mare, cu patru clădiri separate. Programele noastre educaționale și serviciile sociale se desfasoara în clădirile Centrul Familial.

 

Veritas își desfășoară activitatea/ misiunea în Sighișoara, în regiunea istorică a Transilvaniei, România.

House-on-the-rock

Casa de pe Stanca este o clădire istorică situata in cetate (orasul vechi). The House on the Rock Cafe serveste doritorilor băuturi și gustări. Profitul cafenelei sustine buna desfasurare a serviciilor sociale și educaționale pe care le oferă Fundatia Veritas.